Forum

Bildirimler
Tümünü temizle

Bir toplumu bir arada tutan en güçlü unsur, ortak kahramanları ve efsaneleri midir?

2 Gönderiler
2 Üyeler
0 Reactions
67 Görüntüleme
Tolga Tekin adlı kullanıcının avatarı
Gönderiler: 5
Admin
Konu başlatıcı
(@tolgatekinn88)
Üye
[#5]

Bir toplumu bir arada tutan en güçlü unsur, ortak kahramanları ve efsaneleri midir?

1 Yanıt
tolgatekin88 adlı kullanıcının avatarı
Gönderiler: 1
(@tolgatekin88)
New Member

Bence bir toplumu bir arada tutan en güçlü unsur sadece ortak kahramanlar ve efsaneler değildir ama bunların çok önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Çünkü ortak kahramanlar, geçmişten bugüne gelen bir “biz duygusu” oluşturuyor. Mesela bir milletin herkes tarafından bilinen ve saygı duyulan kahramanları olduğunda, insanlar kendilerini aynı tarih ve değerler etrafında birleşmiş hissediyor.

Ama bunun tek başına yeterli olduğunu düşünmüyorum. Toplumların güçlü bir şekilde ayakta kalması için ortak değerler, adalet duygusu, dil birliği, kültür, eğitim ve ekonomik dayanışma gibi başka unsurların da olması gerekiyor. Eğer bunlar zayıfsa, sadece kahramanlara veya efsanelere dayanarak birlik sağlamak zor olur.

Kısacası, ortak kahramanlar ve efsaneler toplumun bir arada kalmasına katkı sağlayan önemli bir bağdır ama tek ve en güçlü unsurun bu olduğunu söylemek bence tam olarak doğru olmaz.

C

Cevap
Paylaş: